10 trends in de keuken van 2019 op een rij

Bijzondere materialen

Dé trend voor keuken en interieur in 2018 werd Ethnic Nature genoemd en deze zet zich verder door. Bijzondere exotische materialen worden gebruikt om de keuken vorm en uitstraling te geven. Denk maar aan de exotische ananas- en flamingoprints. De opkomst van industriële materialen, goud, messing, brons en mat zwart staal zal je duidelijk zien passeren. Metallic kleuren kunnen je interieur een heel nieuwe look geven. Naargelang de keuze van materialen kies je zelf voor een warme of een koele sfeer.Je hoeft uiteraard niet je hele keuken te veranderen om mee te zijn. Gewoon paar accessoires of accenten kunnen ook al wonderen doen.

Innovatieve afzuiging

Het merk Bora is al even één van de voorlopers op het gebied van innovatieve afzuiging. Steeds vaker wordt de grote aanwezige afzuigkap vervangen door een subtiel geïntegreerde afzuigkap. Merken als Miele, Novy en Siemens bieden nu ook kookveldafzuiging aan. Groot voordeel is dat de afzuiging volledig afgestemd is op de kookplaat en het gezichtsveld niet belemmerd wordt. Het geeft ontwerpers ook veel meer vrijheid omdat in combinatie met het systeem van recirculatie jouw kookzone eender waar gepositioneerd kan worden.

Indoor gardening

Maak kennis met de botanische keuken.Planten zijn hip, zo ook in de keuken! Hou je ervan om je eigen kruiden te kweken dan is deze trend iets voor jou!

Praktische indelingssystemen

De keuken is en blijft een werkplek. Orde, overzichtelijkheid en ergonomische planning zorgen voor een plezier aan functionaliteit in de keuken. Doordachte opbergsystemen zijn een must hierbij! Keuken en berguimten met een kleinere oppervlakte winnen aan ruimte door een doordachte praktische indeling.

Anti-fingerprint

De opmars van donkere tinten is een feit!   
Voor wie zwart te donker is, zijn ook heel wat (donkere) grijstinten nu. Zwart (of donkergrijs) combineert ook heel mooi met de andere materialen, zoals beton en industriële metalen, die ook in de lift zitten.
Het is niet onbelangrijk om er ook op te wijzen dat een keuken toch vaak intensief gebruikt wordt.
En op een donker oppervlak laten vingerafdrukken al snel duidelijke sporen na…
Geen nood, daar bestaan oplossingen voor!
Een keuken die ongevoelig is voor vingerafdrukken? Het kan!
Laat het deuntje van ‘oh oh-oh-oh can’t touch this’ dus maar gerust varen…
Door middel van nanotechnologie bestaan er nu ook fronten met een matlak soft oppervlak die ant-fingerprint zijn!

Brede laden

Kasten worden breder en laden winnen aan populariteit. Deze trend zagen we al eerder, maar zet zich verder door. Ladekasten halen het meer en meer van de klassieke legplanken. Brede ladekasten zorgen voor een efficiënter gebruik van de opbergruimte en geven je een beter overzicht over de inhoud ervan. Eén brede lade biedt je meer opbergruimte dan 2 smalle kasten samen. Bovendien ziet het er ook strakker uit. Brede laden zorgen met hun horizontale lijnen voor een rustiger en ruimtelijker gevoel in de keuken. Ondertussen bestaan er ook heel wat praktische toebehoren voor lade-indelingen in de keuken zoals flessen-, kruiden-, afvalsorteersytemen en dergelijke meer… Het credo luidt dus als volgt: meer laden, minder kasten! Als jouw voorziene budget het toelaat tenminste.. want dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk!

Constrasten

Kleuren en materialen bieden eindeloos veel speelmogelijkheden. Mensen houden van contrasten. Ze zorgen voor spanning en doen een ruimte visueel leven. We kunnen 3 belangrijke contrasten onderscheiden: licht & donker, warm & koud, glad & gestructureerd. Er is het klassieke zwart-wit contrast, maar er bestaan nog zoveel meer contrasten om mee te spelen om voor wat karakter in het interieur te zorgen. Bij het warm en koud contrast kan je werken met warme versus koele kleuren, maar ook met warme versus koude materialen (vb. hout in combinatie met inox). Ook met structuren kun je contrasten creëren in de keuken. De combinatie van glanzende en doffe materialen kan voor afwisseling zorgen. Opgelet! Voor contrasten geldt zoals voor alles ook de algemene regel: overdaad schaadt! Strakke industriële ontwerpen kunnen mooi aangevuld worden met klassieke landelijke elementen. Oneindig veel mogelijke contrasten leveren heel wat prachtige harmonieuze resultaten op!

Monochroom

Zoals zonet aangegeven kan er met heel wat contrasten gespeeld worden in de vormgeving van de keuken. Een trend die het meeste naar voren geschoven wordt hierbij is : MONOCHROOM Iets wat monochroom is bestaat uit 1 kleurtint. Dat er maar 1 tint wordt gebruikt, betekent nog niet dat het saai is. Er wordt wel gevarieerd met verschillende materialen en structuren! De monochrome stijl kenmerkt zich vooral door gebruik van het kleurenpalet zwart/wit. Basic kleuren, maar je kan er verschillende stijlen bij toepassen. Met een monochrome keuken kun je dus eigenlijk nog alle kanten op. Alle structuren, vormen en materialen kun je eindeloos combineren. Omdat deze stijl vrij rustig is, kan je op verschillende manieren ervoor zorgen dat bepaalde elementen eruit springen.

Gemak en techniek

Tegenwoordig hebben we het allemaal druk. Het is dan fijn om thuis te komen in een keuken die gemak biedt. Velen kunnen zich allang geen leven meer indenken zonder mobiele telefoon, nietwaar… Niet alleen in ons persoonlijk leven vinden we het prettig om ons met techniek te omgeven, ook in onze leefomgeving en in ons huis is het prettig om up-to-date te zijn. Gemak dient de mens en techniek is een prachtige optie om ons op onze wenken te laten bedienen. Slimme apparaten in huis kunnen je leven een stuk makkelijker maken. Domotica in de keuken klinkt als toekomstmuziek, maar dat is het zeker niet meer. Zo kun je met de Siemens Home Connect-lijn alle apparaten met een app via jouw smartphone bedienen!

Woonkeuken

De duidelijke scheiding tussen woonkamer en keuken verdwijnt steeds vaker. Deze trend zien we al even, maar het zal ongetwijfeld nog veel aan populariteit winnen. Steeds vaker zien we een woonkamer en keuken ineen. Koken en wonen worden gecombineerd in dezelfde ruimte. Zo’n keuken wordt ook ‘WOONKEUKEN’ genoemd. In zo’n keuken is erg veel oog voor sfeer, comfort, indeling en afwerking om zo de twee ruimtes samen te laten smelten tot één ruimte. De gehele ruimte dient zo ingericht te worden dat alles mooi bij elkaar past.

We hopen je een beetje leuke inspiratie of ideeën bijgebracht te hebben…We willen jullie graag tot slot nog meegeven dat trends altijd leuk zijn als inspiratie om te zien wat er leeft in de wereld, maar als puntje bij paaltje komt moet jij kiezen voor datgene waar jij je voor jaren goed bij voelt!

Geplaatst in de categorie(ën):
Trends

Andere berichten

Bekijk al onze berichten
HOE KIES JE DE JUISTE DAMPKAP VOOR JOUW KEUKEN?

HOE KIES JE DE JUISTE DAMPKAP VOOR JOUW KEUKEN?

14/03/2023


Een dampkap is onmisbaar in de keuken. Hiermee zuig je tijdens het koken alle vrijgekomen kookgeuren en -dampen af en houd je vetten en vuiltjes vast. Maar het kiezen van de juiste dampkap voor je keuken is niet zo eenvoudig. Er zijn heel wat factoren die een rol spelen om van een maximaal comfort en hygiëne te kunnen genieten. Het uitzicht van een dampkap kan belangrijk zijn, maar zeker ook de functionaliteiten. We zetten ze graag allemaal even op een rijtje voor je.

Lees meer

Lees meer

WELKE OVEN PAST HET BESTE BIJ JE?

WELKE OVEN PAST HET BESTE BIJ JE?

09/03/2023


Er bestaan heel wat verschillende soorten ovens, er eentje kiezen is geen makkelijke taak. Naast bakken, krijgen ovens nu heel wat meer functies mee. Denk maar aan stoom-functies, magnetron-functies, grill-functies, combi-functies... Bij het kiezen van een oven is het belangrijk jezelf de vraag te stellen over hoe je deze wenst te gebruiken. Misschien bestaan er ovenfuncties die jou het dagelijkse leven makkelijker maken? We zetten graag de diverse types en feiten eens op een rij.

Lees meer

Lees meer

HOE KLEUREN KIEZEN VOOR JE KEUKEN?

HOE KLEUREN KIEZEN VOOR JE KEUKEN?

10/03/2023


Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en moet je nog beslissen in welke kleur(en)? Dat is zeker niet gemakkelijk. Keukens kunnen geleverd worden in een grote verscheidenheid aan kleuren en materialen. Sommige mensen worden wel eens overweldigd door het oneindige aanbod. Toch is het een zeer belangrijke keuze, je kiest ze immers niet alleen voor vandaag, maar voor vele jaren verder.

Lees meer

Lees meer

Kerstverlof

Kerstverlof

20/12/2023


Beste klanten, Graag delen wij u mee dat we er even tussenuit zijn met alle collega's. Onze toonzaal is gesloten van zaterdag 23/12/2023 tot en met maandag 01/01/2024. Vanaf dinsdag 2 januari zijn we terug volledig ter beschikking voor al uw vragen en projecten! Wij wensen u ook fijne feestdagen toe!

Lees meer

Lees meer

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.Lees meer