10 trends in de keuken van 2019 op een rij

Bijzondere materialen

Dé trend voor keuken en interieur in 2018 werd Ethnic Nature genoemd en deze zet zich verder door. Bijzondere exotische materialen worden gebruikt om de keuken vorm en uitstraling te geven. Denk maar aan de exotische ananas- en flamingoprints. De opkomst van industriële materialen, goud, messing, brons en mat zwart staal zal je duidelijk zien passeren. Metallic kleuren kunnen je interieur een heel nieuwe look geven. Naargelang de keuze van materialen kies je zelf voor een warme of een koele sfeer.Je hoeft uiteraard niet je hele keuken te veranderen om mee te zijn. Gewoon paar accessoires of accenten kunnen ook al wonderen doen.

Innovatieve afzuiging

Het merk Bora is al even één van de voorlopers op het gebied van innovatieve afzuiging. Steeds vaker wordt de grote aanwezige afzuigkap vervangen door een subtiel geïntegreerde afzuigkap. Merken als Miele, Novy en Siemens bieden nu ook kookveldafzuiging aan. Groot voordeel is dat de afzuiging volledig afgestemd is op de kookplaat en het gezichtsveld niet belemmerd wordt. Het geeft ontwerpers ook veel meer vrijheid omdat in combinatie met het systeem van recirculatie jouw kookzone eender waar gepositioneerd kan worden.

Indoor gardening

Maak kennis met de botanische keuken.Planten zijn hip, zo ook in de keuken! Hou je ervan om je eigen kruiden te kweken dan is deze trend iets voor jou!

Praktische indelingssystemen

De keuken is en blijft een werkplek. Orde, overzichtelijkheid en ergonomische planning zorgen voor een plezier aan functionaliteit in de keuken. Doordachte opbergsystemen zijn een must hierbij! Keuken en berguimten met een kleinere oppervlakte winnen aan ruimte door een doordachte praktische indeling.

Anti-fingerprint

De opmars van donkere tinten is een feit!   
Voor wie zwart te donker is, zijn ook heel wat (donkere) grijstinten nu. Zwart (of donkergrijs) combineert ook heel mooi met de andere materialen, zoals beton en industriële metalen, die ook in de lift zitten.
Het is niet onbelangrijk om er ook op te wijzen dat een keuken toch vaak intensief gebruikt wordt.
En op een donker oppervlak laten vingerafdrukken al snel duidelijke sporen na…
Geen nood, daar bestaan oplossingen voor!
Een keuken die ongevoelig is voor vingerafdrukken? Het kan!
Laat het deuntje van ‘oh oh-oh-oh can’t touch this’ dus maar gerust varen…
Door middel van nanotechnologie bestaan er nu ook fronten met een matlak soft oppervlak die ant-fingerprint zijn!

Brede laden

Kasten worden breder en laden winnen aan populariteit. Deze trend zagen we al eerder, maar zet zich verder door. Ladekasten halen het meer en meer van de klassieke legplanken. Brede ladekasten zorgen voor een efficiënter gebruik van de opbergruimte en geven je een beter overzicht over de inhoud ervan. Eén brede lade biedt je meer opbergruimte dan 2 smalle kasten samen. Bovendien ziet het er ook strakker uit. Brede laden zorgen met hun horizontale lijnen voor een rustiger en ruimtelijker gevoel in de keuken. Ondertussen bestaan er ook heel wat praktische toebehoren voor lade-indelingen in de keuken zoals flessen-, kruiden-, afvalsorteersytemen en dergelijke meer… Het credo luidt dus als volgt: meer laden, minder kasten! Als jouw voorziene budget het toelaat tenminste.. want dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk!

Constrasten

Kleuren en materialen bieden eindeloos veel speelmogelijkheden. Mensen houden van contrasten. Ze zorgen voor spanning en doen een ruimte visueel leven. We kunnen 3 belangrijke contrasten onderscheiden: licht & donker, warm & koud, glad & gestructureerd. Er is het klassieke zwart-wit contrast, maar er bestaan nog zoveel meer contrasten om mee te spelen om voor wat karakter in het interieur te zorgen. Bij het warm en koud contrast kan je werken met warme versus koele kleuren, maar ook met warme versus koude materialen (vb. hout in combinatie met inox). Ook met structuren kun je contrasten creëren in de keuken. De combinatie van glanzende en doffe materialen kan voor afwisseling zorgen. Opgelet! Voor contrasten geldt zoals voor alles ook de algemene regel: overdaad schaadt! Strakke industriële ontwerpen kunnen mooi aangevuld worden met klassieke landelijke elementen. Oneindig veel mogelijke contrasten leveren heel wat prachtige harmonieuze resultaten op!

Monochroom

Zoals zonet aangegeven kan er met heel wat contrasten gespeeld worden in de vormgeving van de keuken. Een trend die het meeste naar voren geschoven wordt hierbij is : MONOCHROOM Iets wat monochroom is bestaat uit 1 kleurtint. Dat er maar 1 tint wordt gebruikt, betekent nog niet dat het saai is. Er wordt wel gevarieerd met verschillende materialen en structuren! De monochrome stijl kenmerkt zich vooral door gebruik van het kleurenpalet zwart/wit. Basic kleuren, maar je kan er verschillende stijlen bij toepassen. Met een monochrome keuken kun je dus eigenlijk nog alle kanten op. Alle structuren, vormen en materialen kun je eindeloos combineren. Omdat deze stijl vrij rustig is, kan je op verschillende manieren ervoor zorgen dat bepaalde elementen eruit springen.

Gemak en techniek

Tegenwoordig hebben we het allemaal druk. Het is dan fijn om thuis te komen in een keuken die gemak biedt. Velen kunnen zich allang geen leven meer indenken zonder mobiele telefoon, nietwaar… Niet alleen in ons persoonlijk leven vinden we het prettig om ons met techniek te omgeven, ook in onze leefomgeving en in ons huis is het prettig om up-to-date te zijn. Gemak dient de mens en techniek is een prachtige optie om ons op onze wenken te laten bedienen. Slimme apparaten in huis kunnen je leven een stuk makkelijker maken. Domotica in de keuken klinkt als toekomstmuziek, maar dat is het zeker niet meer. Zo kun je met de Siemens Home Connect-lijn alle apparaten met een app via jouw smartphone bedienen!

Woonkeuken

De duidelijke scheiding tussen woonkamer en keuken verdwijnt steeds vaker. Deze trend zien we al even, maar het zal ongetwijfeld nog veel aan populariteit winnen. Steeds vaker zien we een woonkamer en keuken ineen. Koken en wonen worden gecombineerd in dezelfde ruimte. Zo’n keuken wordt ook ‘WOONKEUKEN’ genoemd. In zo’n keuken is erg veel oog voor sfeer, comfort, indeling en afwerking om zo de twee ruimtes samen te laten smelten tot één ruimte. De gehele ruimte dient zo ingericht te worden dat alles mooi bij elkaar past.

We hopen je een beetje leuke inspiratie of ideeën bijgebracht te hebben…We willen jullie graag tot slot nog meegeven dat trends altijd leuk zijn als inspiratie om te zien wat er leeft in de wereld, maar als puntje bij paaltje komt moet jij kiezen voor datgene waar jij je voor jaren goed bij voelt!

Geplaatst in de categorie(ën):
Trends

Andere berichten

Bekijk al onze berichten
EEN KEUKEN MET OF ZONDER GREPEN?

EEN KEUKEN MET OF ZONDER GREPEN?

03/09/2022


Eén van de vele keuze die je bij de aankoop van een nieuwe keuken moet maken, is of het er een wordt met of zonder handgrepen. Deze keuze doet veel met de uitstraling van je keuken. Mensen met een voorliefde voor een moderne strakke look kiezen vaak voor een greeploze keuken. Maar kan een keuken met grepen niet diezelfde look nastreven? We begrijpen dat deze keuze niet eenvoudig is, daarom zetten we graag alle voor- en nadelen even op een rijtje.

Lees meer

Lees meer

HOE KIES JE DE JUISTE KRAAN?

HOE KIES JE DE JUISTE KRAAN?

07/09/2022


Een keukenkraan is een dagelijks veel gebruikt onderdeel in iedere keuken. Toch wordt dit vaak bij de aankoop van een keuken als een laatste detail behandeld, waar (te) weinig aandacht wordt aan besteed. Handen wassen, groenten spoelen, afwassen, schoonmaken, emmers of kookpotten vullen,... een gebruiksvriendelijke kraan is belangrijk in je keuken. Om een weldoordachte keuze te maken, brengen we je graag op de hoogte van de verschillende mogelijkheden.

Lees meer

Lees meer

WELKE KOELKAST KIES JE VOOR JOUW KEUKEN?

WELKE KOELKAST KIES JE VOOR JOUW KEUKEN?

05/09/2022


Een koelkast is een veelgebruikt apparaat in iedere keuken. Er bestaan heel wat verschillende types die, door allerlei extra functies, tegenwoordig veel meer kunnen dan enkel voedsel en dranken koelen. Hoe kies je nu welk type je het beste koopt voor in je nieuwe keuken?

Lees meer

Lees meer

EEN SPOELBAK KIEZEN VOOR JE KEUKEN?

EEN SPOELBAK KIEZEN VOOR JE KEUKEN?

31/08/2022


De spoelbak is een veelgebruikt en onmisbaar onderdeel in iedere keuken. Niet enkel afwassen, maar ook spoelen, afgieten, ontdooien,... Ook wanneer je een vaatwasmachine hebt, blijft een functionele spoeltafel belangrijk. Toch wordt er bij de aanschaf vaak niet veel aandacht aan geschonken. Dat is best te begrijpen, maar toch ook jammer. We schenken hier dan ook graag even wat meer aandacht aan de ruime keuze.

Lees meer

Lees meer

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.Lees meer